Srušen svjetski rekord SPO (opet)…

I kada smo mislili da smo jučer sve vidjeli, na predivnoj večeri u Samoboru, na 56. Noćnoj utrci grada Samobora, danas se događalo i još se zbiva nešto nevjerojatno u skorijoj planinskoj trkačkoj povijesti.

Odvažne tri dame i jedan gospodin krenuli su rušiti, ili se barem upisati u vječnu listu slavnih koji su uspjeli istrčati Samoborsku planinarsku obilaznicu po pravilima Svemirske komisije za istu, koja se i sastala danas u sastavu Mirjana Mandić Ex Rain, Tatjana Oreski, Krešimir Mandić i Željko Oreški, kako bi dočekala možebitne svjetske rekordere.

komisija

I tako, jutros, u rano jutro su dvije odvojene ekipe krenule sa Tušćaka, iza 6 sati, Sanda Berzenji i Irena Corko, u pokušaju rušenja ženskog svjetskog rekorda kojeg drži Ivana Hrabra Kolarek, te jedna, jedina i neponovljiva Sandra Juhaz i njen kolega iz ekipe Mogu dugo, Zoran Kurdija. Rutu im je osmislio Mile Mioković.

I tako…gotovo očekivano, novi dvostruki svjetski rekord je srušen za 35 minuta!! 9 sati i 24 minute!!
Tako da je od danas, u trenutku pisanja ovih redaka, na listi slavnih već 6 laureata, 2 dame i 4 mušketira, sa gotovo sigurnih još dvije dame, koje love vrijeme bivšeg svjetskog rekorda za žene, koji je stajao do danas.

Da ponovimo za kraj, od danas, novi ženski i muški svjetski rekord SPO je 9:24, u vlasništvu Sandre Juhaz i Zorana Kurdije! Svaka čast!
Povijest ide dalje…nezaustavljivo!

Zahvaljujući jednom, jedinom originalu, gazdi, caru, legendi, Princu od Tušćaka, Milan Komljenović Art!

BREAKING NEWS!

I tako se ova svjetska povijest mijenja i nadopunjuje nevjerojatnom brzinom svjetlosti!
Već kada smo napustili mjesto zapisa dvostrukog svjetskog rekorda u pauzi između dva nepovezana zbivanja u našem najljepšem Samoboru (o čemu za koji sat), dvije gracije su došle do svoje predzadnje točke kod Samoborskog muzeja, gdje je ostalo dežurati tim Svemirske svjetske komisije za rekorde, prije njihova odlaska prema Grgosovoj spilji!

Samo hrabro dalje!

curke

I DODATAK…ZADNJA VIJEST!!!

Danas je dakle srušen četiri puta svjetski rekord SPO, što se u skorijoj ljudskoj i nadljudskoj povijesti nije dogodilo niti u jednom sportu! Naime, i Sanda Berzenji i Irena Corko su završile svoj put na posljednjoj točci SPO, rutom osnivača Milana, kod Grgosove spilje u vremenu 13 sati 39 minuta, sa čime su zasjele na drugo mjesto svih vremena među ženama, iza danas postignutog rekorda od strane Sandra Juhaz.
Predobro!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.