Počela je…održano 1. kolo SZTL!

I tak…

Dočekali smo napokon subotu kada počinje naša Samoborska zimska trail liga na istim stazama kao i prošle godine, samo sa nekim novim detaljima. Tako smo ove godine odlučili nagraditi za plasman u starosnim kategorijama i sudionike naše rekreativne dionice, a uveli smo i vrlo zanimljivo i privlačno ekipno bodovanje o kojem sam pisao prošli puta.

Od ranog jutra, skupila se stara ekipa, koja se brine oko organizacije ove, zasigurno jedne od najpopularnijih zimskih liga na ovim prostorima kontinentalne Hrvatske. Prijave, koje su išle preko stotinke, idu i dalje za one koji se nisu još prijavili. Svi koji su se jednom prijavili ne trebaju to opet činiti. Samo je potrebno doći dovoljno na vrijeme, platiti startninu i podići startni broj. Pokušajte to napraviti barem do 9:45, kako bismo na vrijeme svi zajedno otišli na start. 

IMG_4029-1511040111965

Ukupno je jučer startalo 119 natjecateljica i natjecatelja, što je tek nešto manje od prošlosezonskog rekordnog 1. kola, no sudeći po broju prijava i oštroj ekipnoj borbi koja je odmah krenula, ne sumnjamo da će taj broj i rasti. Po dionicama je nastupilo ukupno 11 natjecatelja na rekreativnoj dionici od 4,8 kilometara, 55 na srednjoj, odnosno kratkoj stazi od 9 kilometara, te 53 na dugoj dionici od 15,7 kilometara. Nastupilo je ukupno 45 dama i 74 muškarca. Također, za sada imamo u konkurenciji 9 ekipa, koje se mogu sastojati od maksimalno 6 članova, pri čemu se boduje najbolje plasirane dvije žene i dva muškarca na kratkoj ili dugoj dionici. Rekreativna dionica ne ulazi u ekipno natjecanje.

REZULTATI 1. KOLA

Rezultati prvoplasiranih po dionicama su sljedeći:

REKREATIVNA:

Žene: 1. Jana Budinšćak, 36:06; 2. Ivanka Matanović, 37:49; 3. Jelena Maglić, 42:45

Muški: 1. Erwin Katarinčić, 32:06; 2. Ivan Ljubić, 35:18; 3. Nikica Žunić, 35:45

KRATKA:

Žene: 1. Nola Jandrečić, 1:06:04; 2. Dagmar Marinić, 1:11:53; 3. Suzana Kokot, 1:14:10

Muški: 1. Josip Domjančić, 51:02; 2. Tomislav Sekopet, 56:44; 3. Franjo Budi, 57:18

DUGA:

Žene: 1. Sandra Juhaz, 1:39:45; 2. Mateja Blažević, 1:41:07; 3. Antonija Orlić, 1:43:20

Muški: 1. Ambrož Rožman, 1:26:46; Matija Čavrak, 1:29:54; 3. Tomislav Švaljug, 1:30:44

EKIPNO: 

1. Rest of the Best of the Rest; 2. Oldies but Goldies; 3. Ekipa s pe(j)som

Bilo je jučer zanimljivo, svašta se događalo, neki su se i lijepo otklizali po stra(ž)n(j)icama na nekim mjestima, po mnogima, odlično obilježenih staza na prohladnom i pomalo vlažnom vremenu, kao što i priliči za sredinu mjeseca studenog. Nastupili su i aktualni svjetski rekorderi na SPO (Samoborska planinarska obilaznica), Sandra JuhazZoran Kurdija, hrvatska rekorderka u trčanju na 24 sata, Antonija Orlić, zatim novi Slovenac na našim stazama, odličan Ironman Ambrož Rožman (2017 – 10:42:21), koji je i pobjedio na dugoj dionici. Inače smo imali natjecatelje iz Hrvatske, Slovenije i Francuske, što daje već godinama međunarodni štih našoj ligi. Sve pobjednice i pobjednike dionica darivao je naš tradicionalni sponzor MDM Perković.

Posebna zahvala našim pokroviteljima, bez kojih naša tradicionalna tombola ne bi mogla postojati, jer su nam darovali mnogo vrijednih knjiga, koje smo uz tradicionalne majice koje ne možete nigdje kupiti, podjelili među tridesetak zanimljivih nagrada. Zahvale Gradu Samoboru i Turističkoj zajednici grada Samobora. Ako ste i vi zainteresirani da se čuje za vas ili neki vaš proizvod, slobodno mi se javite da vas uključimo u program.

I za kraj, još jedna zanimljivost: nakon dužeg nagovaranja, naravno na šanku, pristupnicu za naš Klub, potpisao je Ivan Posinjak Ivsha, koji se time pohvalio na svojem FB profilu, ali nekoliko sati kasnije je to učinio, nakon nagovaranja naših članica koje su to radile na tečnom francuskom, i naš omiljeni Francuz Olivier FichterAko je još netko zainteresiran, slobodno se obratite bilo kome iz našeg Kluba na nekom od sljedećih kola lige.

Vidim ose u sljedeću subotu, 25.11.2017. u 10:00 sati, a kako nam je bilo, možete pogledati i u galeriji fotografija sa 1. kola:

FOTOGALERIJA 1. KOLO

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.