2. kolo naše zimske lige…još brže!

Jučer smo se okupili za drugo kolo naše lige, znajući da će nam nedostajati neka zaštitna lica bez kojih je naše okupljanje skoro nezamislivo. No, održali smo kolo, naravno, bez odgađanja, jer koga nema, bez njega se mora. 10-15 stalnih sudionika je otišlo putem Slavonije, zatvoriti ovogodišnju sezonu Treking Lige, na posljednjem kolu u organizaciji prijatelja Barabera i neumornog Brke Angela. Posebne čestitke našim članovima Milanu i Dejanu, koji su dio petorke koja je istrčala sva kola ovogodišnje lige. Stoga im je oprošteno što nisu stigli jučer biti među 108 sudionika 2. kola Samoborske zimske trial lige.

petorka

Ekipa od samo 5 ljudi koji su zavrsili sve utrke Treking Lige 2017. od svih trkača koji su sudjelovali ove godine: Vladimir Subanović, Milan Komljenović Art, Tamara Ravnak, Rolando Ravnak, Dejan Popek

Jučer je nastupilo ukupno 108 trkačica i trkača, točnije 40 trkačica i 68 trkača i to kako slijedi: na rekreativnoj stazi ukupno 10 sudionika (2 žene i 8 muškaraca), gdje imamo i odlično nadmetanje mlađih uzrasta, o čemu ću nešto kasnije; na kratkoj stazi je nastupilo 69 sudionika (35 žena i 34 muškarca) i na dugoj stazi je bilo 29 hrabrih natjecatelja (3 heroine i 26 mušketira). Uvijek je zanimljivo pogledati tko sve dođe na naše nadmetanje po samoborskim bregima, tako da je jučer bio još uvijek aktualni hrvatski rekorder Ironman Dejan Patrčević sa svojom ekipom iz Adriatic Coachinga, i pobjedio na kratkoj stazi.

dejan

REZULTATI

Rekreativna staza

Nastupilo je ukupno 10 natjecatelja, kod dama, Jelena Maglić iz Karlovca je iskoristila odsustvo Jane Budinšćak, koja je trčala po brdima oko Velike, istrčavši gotovo identičan rezultat kao i u prvom kolu, i ukupno je vodeća. Pratila ju je mlada Mia Starčević iz Zaprešića, iz kojeg nam je došao i osmogodišnji Ivan Strahonja, koji je odlično istrčao i dobio u finišu nešto starijeg kadeta Ivana Ljubića. Odlične mlade nade za budućnost. Erwin Katarinčić je ubilježio drugu pobjedu zaredom, popravivši svoje vrijeme za gotovo minutu i sada je ukupno vodeći sa maksimalnih 200 bodova, ispred mladog Ivana Ljubića, odličnog mlađeg kadeta i Ivana Potiska, malo manje mladog neuništivog veterana, koji je srušio svoj PB za debelih 6 minuta!!

Žene:

1. Jelena Maglić, 42:40; 2. Mia Starčević, 1:03:30

Muški: 

1. Erwin Katarinčić, 31:18; 2. Ivan Strahonja, 32:31; 3.  Ivan Ljubić, 33:08

DSCN2407-1511686427729

Kratka staza

Na kratkoj stazi je bilo dinamično, nastupilo je tradicionalno najviše natjecatelja i žene su bile za nijansu brojnije. Nola Jandrečić je i ovoga puta ostavila sve ostale žene iza sebe, sa poboljšanim vremenom za 40ak sekundi. Iznenađenje za one koji ne znaju koliko trenira je bila Petra Aralica, koja je srušila svoj osobni rekord ispod 1:15, točnije 1:14:18!! Bravo Petra! Kod muškaraca, osim već spomenutog Dejana Patrčevića, svega 49 sekundi iza njega je stigao naš Matija Razum, ispred Josipa Domjančića. Josip je u prvom kolu pobijedio, jer nije trčao niti Dejan, niti Matija, dok je Tomislav Sekopet iz susjednog nam Jastreba, skinuo PB ispod 55 minuta! Već spomenuti maksimalni učinak Nole sa 200 bodova, prati Petra Aralica i Antonija Kalšan, koje su tri vodeće u ukupnom poretku nakon dva kola. Kod muškaraca, sa po dva nastupa su vodeći Josip Domjančić, Tomislav Sekopet i Franjo Budi.

Žene:

1. Nola Jandrečić, 1:05:35; 2. Irena Zrinščak, 1:11:43; 3. Željka Crnomarić, 1:13:30

Muški:

1. Dejan Patrčević, 48:10; 2. Matija Razum, 48:59; 3. Josip Domjančić, 51:05

pobjednici kratka

Matija Razum, Dejan Patrčević i Josip Domjančić

Duga staza 

Na dugoj, kraljevskoj stazi, nastupilo je 29 natjecatelja, sa svega tri najhrabrije dame. Pobjedila je Sandra Juhaz, o kojoj ću nešto kasnije više, ispred Mie Vrkić i Maje Čavlović. Kod muškaraca je ista pobjednička trojka kao i prošlog puta, no u drugačijem redosljedu. Jučer je najbrži bio Tomislav Švaljug, skinuvši svoje vrijeme od prošle subote za više od 8 minuta, dok su nešto sporiji nego prošlog puta bili Ambrož Rožman, Ironman iz Slovenije i Matija Čavrak iz Karlovca. Drugom pobjedom, Sandra je ostala maksimalna među damama sa 200 bodova, dok ju prate Mateja Blažević koje jučer nije bilo kao niti treće u ukupnom poretku Antonije Orlić. Kod muškaraca, koji kod vodećih svi imaju oba nastupa, prvo mjesto je pobjedom preuzeo Tomislav Švaljug, drugi je Ambrož Rožman, dok je treći Matija Čavrak. Svi se nalaze u poretku unutar samo 8 bodova i to će biti zanimljivo pratiti kroz sljedeća kola.

Žene:

1. Sandra Juhaz, 1:42:14; 2. Mia Vrkić, 2:27:50; 3. Maja Čavlović, 2:47:21

Muški:

1. Tomislav Švaljug, 1:22:23; 2. Ambrož Rožman, 1:29:05; 3. Matija Čavrak, 1:30:20

 

Ekipno

Ekipno, što je novitet u zimskim ligama u lijepoj našoj, imamo već 9 ekipa koje su se uključile u borbu za prestiž prvog ekipnog pobjednika naše lige. Nakon dva kola, gdje u mnogome ovisi tko je sve u mogućnosti doći i nastupiti za ekipu u kojoj se nalazi, najbolje ide ekipi Rest of the Best of the Rest, koja je i ukupno vodeća, jučer su drugi bili natjecatelji iz ekipe Ekipa s pe(j)som (pesa nije bilo) i treći su bili članovi ekipe Bolje ići brže nego sporije.

1. Rest of the Best of the Rest; 2. Ekipa s pe(j)som; 3. Bolje ići brže nego sporije

I za kraj, samo ekskluzivna vijest da je nakon dosta nagovaranja Sandra Juhaz potpisala pristupnicu za naš Klub, ili kako je Smoker izvjestio: SPORTSKE NOVOSTI, pon 27.11.2017.: “Trkački transfer godine!!!”; “Veliko iznenadjenje na kraju trkačke sezone”; “Najveća hrvatska ženska trail zvijezda, Luka Modrić trail scene – mijenja klupske boje”; “Presudilo je pivo i samoborske češnjofke”; “Juhaz: Novi skok nakon padobranskog skoka”. Sada je na administracijama klubova da riješe transfer i sve papire.

sandra

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.