3. kolo naše zimske lige…napokon po snijegu!

Pokupivši našeg dobrog duha lige, Milana u ranim jutarnjim satima, uputili smo se na Poljanice, dobro očišćenim cestama, na naše treće kolo zimske lige, koja se napokon, u sredini prosinca, pokazala u snježnom izdanju. Mnogi su brinuli, zvali, pitali za stanje, no 81 odvažni natjecatelj se pojavio danas, čime prosjek ostaje na 103 natjecatelja po kolu, usprkos vremenskim uvjetima i mnogim utrkama koje se odvijaju u isto vrijeme, i određeni broj trkača koji inače nastupaju kod nas, nastupa na pojedinačnim utrkama, poput današnje utrke stepenicama Zagrepčanke. No moje skromno mišljenje je da je to neusporedivo sa našom ligom i ambijentom kojeg su svi današnji sretnici imali prilike vidjeti.

start

REZULTATI

REKREATIVNA STAZA

Danas se na rekreativnu stazu prijavilo svega 6 natjecatelja, koji su zauzeli sljedeća mjesta:

ŽENE

1. Jelena Maglić, 45:32; 2. Nina Šunjić, 1:53:10.

MUŠKI

1. Ivan Potisk, 51:06; 2. Ivan Mihel, 1:03:15; 3. Borna Šunjić, 1:52:17.

Na rekreativnoj stazi, nakon ovog kola došlo je do promjena u poretku. Jelena Maglić je sa nastupom u sva tri kola sada odmakla daleko Jani Budinšćak i Ivanki Matanović sa po jednim nastupom. No, kod muškaraca je došlo do većih promjena. Današnjim trećim nastupom, nedolazak Erwina Katarinčića je iskoristio Ivan Potisk i prešao na prvo mjesto, dok je Ivan Ljubić ostao treći, nakon što je danas odlučio nastupiti na kratkoj stazi.

KRATKA STAZA

Nastupilo je 50 natjecatelja, od toga 22 žene i 28 muškaraca.

ŽENE

1. Nola Jandrečić, 1:18:31; 2. Irena Zrinščak, 1:21:20, 3. Jelka Škoton, 1:26:22

MUŠKI

1. Matija Razum, 59:06; 2. Josip Domjančić, 1:00:15; 3. Petar Delić, 1:08:32

Kod žena na kratkoj stazi, na vrhu je i dalje Nola Jandrečić sa maksimalnih 300 bodova iz 3 nastupa, a slijede Brižit Jagarinec i Antonija Kalšan, inače majka mlade Nole. Sve imaju po tri nastupa. Kod muških se borba zahuktava i oni najmarljiviji, sa po tri nastupa, za sada su među vodećima, no neki se ipak ističu među njima. Vodeći je Josip Domjančić, slijede Franjo Budi i Zvonimir Fernežir. Bit će tu još dosta obrata i borbe u preostalih 9 kola svake subote za redom do kraja lige.

jelka

DUGA STAZA

Nastupile su odvažne tri dame i 22 muškarca.

ŽENE

1. Sandra Juhaz, 1:57:09; 2. Tea Đurek, 2:13:11; 3. Mirjana Mandić, 4:15:33.

MUŠKI

1. Alen Štefanić, 1:42:52; 2. Ambrož Rožman, 1:43:24; 3. Boštjan Zlobko, 1:46:56.

Kao i Nola kod žena na kratkoj stazi, tako i Sandra Juhaz ima maksimalnih 300 bodova iz tri nastupa, ispred Tee Đurek i Mateje Blažević. Kod muškaraca je vodstvo zadržao Ambrož Rožman, ispred Matije Čavraka i Boštjana Zlobka, kojem se današnji pobjednik približio na samo 0,5 bodova, tako da tu slijedi još dosta uzbudnjivih nastupa i borbe za bodove.

verbnjak

EKIPNO

U ekipnom poretku se borba zaoštrava i svako kolo se ozbiljno gleda tko je došao i tko će sve nastupiti, ljudi se danima dogovaraju da bude uvijek barem po dvoje ženskih i muških članova iz iste ekipe, kako bi se pobrao maksimum bodova. Danas su pobjedili po prvi puta članovi ekipe Oldies But Goldies i sa tom pobjedom zauzeli treće mjesto u ukupnom poretku, iza danas tek četvrtih, ali inače vodećih u ukupnom poretku, ekipe Rest of The Best of The Rest i ukupno i danas drugih, Ekipe s pe(j)som. Danas su treći bili članovi ekipe Bolje ići brže nego sporije.

Inače, momak sa naslovne fotografije je Russian Spetsnaz, koji se prošetao Rivijerom Šojka, u japankama i popio toplu limunadu na hladnom Suncu.

Vidimo se svake sljedeće subote do 10.2.2018. od kojih nam je prva u nizu 16.12.2017. Isto vrijeme, isto mjesto i sve više startera.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.