Triumph…Saucony Triumph…četvrti puta!

Saucony tenisice sam počeo nositi u ljeto 2016. godine, nakon što sam umirovio jedan, meni ne osobito ugodan model Asics Kayano 21, koje su mi bile pretvrde. Niti slične prethodno omiljenima Asics Nimbus 16, kojima sam uzaludno tražio zamjenu. Nekako u to ljeto 2016. sve je više rasla popularnost kupovine tenisica preko Interneta…i tako su sletjele na moja stopala prve Saucony tenisice, bez da sam ikada probao neki model prije toga! Bile su to Saucony Triumph ISO. Neutralne, postavljene (cushioned), savršene za trkače koji imaju veliku pronaciju ili supinaciju stopala. Napravljene su za velike kilometraže i sa ISO, poput čarape ugodnim gornjištem. Izuzetno lagane, svega 292 grama, poput mnogih današnjih tenisica za natjecanja. U tom trenutku sam shvatio da je to ono što sam tražio! I tako sam se kilometrima družio sa svojim prvim triumphicama, prešavši u treninzima 1108,22 kilometra, tijekom 107 aktivnosti, u periodu od 10.7.2016. do 8.2.2017. To su tenisice u kojima sam istrčao i prvih 400 kilometara priprema za svoj prvi maraton. Posebne! I zauvijek u sjećanju!

S obzirom da sam pripremao svoj prvi maraton, tijekom zime 2017. trčao sam po uglavnom hladnim, tvrdim, asfaltnim podlogama, često prekrivenim i sa nešto snijega, i/ili leda, i trebao sam tenisicu koja će biti jednako pouzdana, kao već pomalo potrošene jedinice. Logičan izbor su bile, na tržištu već prisutne Saucony Triumph ISO 2! Sada već očekujući visok standard udobnosti, uopće se nisam iznenadio pročitavši da imaju nešto novo. Naime ovo su bile prve Saucony tenisice za dugometražno trčanje sa EVERUN dinamičkom pjenom sa izvrsnim povratom energije prilikom dodira sa tlom, što je meni kao relativno težem trkaču, vrlo odgovaralo. Narudžba je pala i 8.2.2017. upravo na vrijeme za dva udarna mjeseca priprema za moj prvi maraton u Rijeci, plave triumphice 2 su stigle i protrčale preko 250 kilometara na mjesec! Istrčao sam u njima i svoj prvi maraton i nikada neće biti zaboravljene, jer prvi se maraton nikada ne zaboravlja. A učinile su riječki asfalt mekim i podatnim, a Korzo dostižnim. 

…slijeva nadesno…Saucony Triumph ISO, 2, 3 i 4

Sada su očekivanja bila opravdano veća i prevaljenih 767,97 kilometara, u 71 aktivnosti (uključujući maraton i sve duge treninge prije njega), u periodu od 8.2.2017. do 30.7.2017. U tom sam periodu kupio i prve Saucony Freedom ISO, o kojima sam već pisao, i imam već treći par, no one sada služe za osnovnu namjenu, a to su dugi treninzi, i prije svega utrke. No o razlici između trening i performance tenisicama ću drugom prilikom. Samo da napomenem da imaju pad (drop) od 8 mm, i težinu 289 grama, dakle još su nešto lakše od prethodnog modela, a o stabilnosti i udobnosti da ne govorim!

…treće triumphice sam kupio dok su druge još “radile”…

Saucony Triumph ISO 3 sam počeo koristiti istovremeno sa Freedom ISO, s obzirom da 2017. smatram prvom pravom godinom treniranja i ozbiljnog trčanja. Logično je bilo da sam trebao pouzdanu trening tenisicu, ali isto tako, različitu tenisicu koja će služiti da osjetim razliku, “poletim” na utrci, ali doživim isti standard, sada već standardne EVERUN dinamičke pjene, koja se ugrađuje u sve većoj količini u sve vrhunske modele ove izvrsne kompanije. Tako sam od 30.7.2017. do jučer(!!), kada sam u trojkama odradio posljednji trening, istrčao 684,26 kilometara, u 71 aktivnosti. Trajale su nešto duže, iz razloga što sam uz njih imao još dva para Freedom ISO, kojima sam preferirao trčati duge treninge i utrke. Tako sam u trojkama pripremio svoj drugi i treći maraton i četvrti – neistrčani), u kombinaciji sa već spomenutim Freedom ISO (već treći par koristim), kojima sam prelazio samo duge treninge (preko 15 km). Standard iz modela u model samo raste, što možete pročitati na stručnim, neovisnim portalima, koje sam linkao u ovom tekstu, o svakoj tenisici, marke Saucony. Nešto je narasla i težina, na sada već 311 grama, no s obzirom da ovo nije tenisica za utrku, niti za brze treninge, već izdržljiva tenisica za velike udaljenosti, potpuno opravdava težina, ako daje takvu stabilnost i pouzdanost vašem stopalu. Malo statistike, za razliku od inače 🙂 sa prva tri para Saucony Triumph ISO tenisica sam pretrčao ukupno 2560,45 kilometara od 10.7.2017. do danas, i još nekih 1400 km u tri para Freedom-a.

Novi član obitelji Triumph ISO 4 – Navy Denim Copper

I tak…danas je stigao novi član obitelji, Saucony Triumph ISO 4! Očekivanja su jednako velika kao i prethodno, a pogotovo što će baš ove triumphice biti glavne u treningu za moj četvrti maraton, na koji planiram ići u Beč, 7.4.2019. U kombinaciji sa Freedom ISO, a da bude zanimljivije, kupio sam tenisice istog dizajna – Navy Denim Copper. Nova triumphica je teška 306 grama, olakšali su je malo u usporedbi sa prethodnom, a ugrađene su sve najbolje tehnologije ove američke kompanije

Odoh sada na prvi trening sa novim šuzama, pa se čitamo, malo više o usporedbi tenisica za trening i tenisicama za utrke, a isto tako malo o zimskoj bazi, o vježbama snage, boksu…,ma, o čemu god želite…bok…

lijevo Saucony Triumph ISO 4, a desno Saucony Freedom ISO 🙂

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.