Poni5 – zagrijavanje uspjelo!

Poni5 je bio zamišljen kao cross utrka na 5 km u 2 dijela na platou Ponikve – na zapadnom dijelu Medvednice, sa startom, ponedjeljak (praznik) 1. svibnja u 17h. Utrka je zamišljena kao svojevrsno druženje, jači trening u prekrasnom okruženju zapadne Medvednice te priprema za organiziranje PoniQ traila u listopadu. Organizatori su bili legendarni Zvone i Ivsha, inače službeno Zvonimir Fernežir, vlasnik Easy Going Store-a u Areni Zagreb, omiljenog sportskog dućana mnogih od nas, i Ivan Posinjak, mastermind onoga što Stotinka ima ispod haube.

 

img_0501.jpg

Zvone nas je čekao na kraju Zelene magistrale, gdje se prijavilo pristiglih 39 prvomajskih trkačica i trkača, željnih druženja i novog formata utrke. Kao što sam rekao, utrka je zamišljena u 2 dijela. Prvo smo imali kvalifikacije, na način da smo sa livade Ponikve trčali odlično obilježenom stazom, koja je cijelo vrijeme bila na trasi postojećih planinskih puteva sa standardnim oznakama, no naši organizatori su dodano obilježili stazu, i na dijelovima bili i vrlo šaljivi, a također su označili svaki kilometar staze. Za svaku pohvalu!

IMG_0500

Dakle, trčali smo u tri kvalifikacijske utrke, podijeljeni po godištima rođenja na način da smo prvo startali mi iskusniji, od 1970. prema starijima i bilo nas je svega 6, četiri dame i nas dvojica muškaraca. Drugu grupu su činili njih 12 od 1971. do 1980. godišta i naposljetku najmlađih 21, od 1981. i mlađi. Iz svake kvalifikacijske utrke po tri najbolja trkača i trkačice su se plasirali direktno u finale, a još tri djevojke i momka po vremenu, ukoliko je isto najbolje apsolutno. Tako smo nakon što smo na vrhu ugledali prvi puta Ivshu, dobili 20 finalista.

IMG_0502

Iz najstarije grupe, u finale smo ušli: ja, kao pobjednik grupe :-), Srebrenka Vuk, Dobriša Dobrenić, Nataša Dobrenić i Tatjana Oreški, moja bolja polovica. Iz srednje grupe: Hrvoje Vlašić, Goran Murić, Vedran Krčadinac, Helena Gleđa, Larisa Vukoja i Antonija Lazić Cotić. A pazi mlađariju: Nikola Špoljar, Dinko Frajzman, Nenad Ostojić, Jelena Brezak, Irena Smojver i Jelena Puhalo, a po rezultatu još Goran Đogolović, Tomica Gril i Kristijan Dolenac. Naš Klub KCIPT samobor je na taj način imao tri predstavnika u finalu, što je svojevrstan uspjeh, s obzirom koja se tu ekipa elitnih planinskih trkača skupila, i na kraju, bez previše iznenađenja, podjelila postolja.

IMG_0506

Nakon što su drugi puta najbrže pretrčali vrlo trčivu i zanimljivu stazu, dugu 5,4 km sa 174 metra uspona i 233 spusta u smjeru od Ponikvi do Pl. doma Glavica, gdje je bila naša baza između kvalifikacija i finala, u drugom smjeru ista udaljenost, ali nešto teži profil sa 233 metra uspona i 174 spusta, pobjednička postolja su zaposjeli…

Kod žena:  

  1. Helena Gleđa 30:05
  2. Jelena Brezak 32:03 i
  3. Irena Smojver 32:32

IMG_0514

Muškarci:

  1. Nikola Špoljar 22.20
  2. Goran Murić   24:52 i
  3. Nenad Ostojić 27:29

IMG_0517

Zvone je nagradio sve pobjednike sa poklon bonovima 200, 300 i 500 kn za kupovinu u njegovom dućanu, koji zastupa mnoge poznate brandove, a što možete vidjeti na odličnom web shopu ovdje. Inače, na poluvremenu između kvalifikacija i finala smo dobili u kotizaciji za utrku odličnu štrudlu od jabuka i piće po želji. Dečki, sve za svaku pohvalu, jedino ono što je Goran (Murić) predložio, možda i nije loša ideja, da start bude kod Doma, za kvalifikacije pa finale odozdola do gore, i onda štrudla nakon finala, jer smo ovako trčali finale nakon papice i za neke, pivice…nije bilo lako, a i malo smo se ohladili, jer smo dosta brzi svi bili u dolasku odozdo, unutar cca 45 minuta, tako da je trebalo gotovo sat vremena do finala. No, to su sve detalji koji se daju dotjerati, no inicijativa i ideja za Poni5 je odlična i moram priznati da sam oduševljen ovim dijelom Medvednice, kojim nisam do sada trčao, ne zamjerite!

IMG_0508

Inače, na utrci su najbrojniji bili članovi AK Forca, no u finale ih je ušlo 4, po tri iz AK Sljeme i KCIPT Samobor, po jedan OK Okić, SRT, AK Dubrovnik, Hoka EGS Team i OK Kapela. Ostali su bili individualci, ali brzi. do sljedeće utrke, budite zdravi i veseli!

Zvone je nagradio i najbolje bračne parove, a to su bili bračni par Krčadinac i bračni par Dobrenić, koji su dobili po bocu vina. Lijepo!

IMG_0518

I ne zaboravite na našu EGS KontinenTrail ligu, koja počinje sa prvim kolom u Samoborskom gorju, na Samobor Trailu, 10. lipnja, no prije toga će naš Klub organizirati tradicionalnu 56. Noćnu utrku grada Samobora u predvečerje petka, 26. svibnja, o čemu možete čitati na stranicama mojeg bloga, ali i o mnogim drugim stvarima, događajima, opremi i svemu vezanom ili ne za trčanje.

IMG_0496

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.