Samobor Trail

Nakon nekoliko mjeseci od inicijalnog sastanka predstavnika 5 klubova i pokretača lige, Zvonimira Fernežira iz firme Polufinale d.o.o. te Ivshe Posinjaka iz Stotinke u njihovom inkubatoru na Žitnjaku, dogodilo se i brižno pripremljeno 1. kolo nove trail lige u Hrvata, EGS KontinenTrail lige. Liga je zamišljena oko već etablirane i poznate tri utrke u sredini, sa našom novom utrkom na starim i dobrim temeljima, te završnom utrkom, koju će Zvone i Ivsha raditi na svojem domaćem terenu, ispod Zelene magistrale, na Ponikvama.

popis

Sa pripremama za utrku na dobro poznatom terenu smo krenuli bez iznenađenja u organizaciji. Posla se primila provjerena ekipa, na provjerenoj stazi naše poznate zimske lige, koje je protekle zime pohodilo preko 300 različitih trkačica i trkača, koje smo većim dijelom i sada očekivali, uz neke nove, koji su se odlučili okušati u sve popularnijem povratku prirodi i offroad trčanju. Stazu smo trasirali na temeljima duže dionice zimske Šojke, sa manjim izmjenama, koje su se pokazale punim pogotkom i doprinijele dodatnoj atraktivnosti, ionako predivne lipanjske vizure Samoborskog gorja u predjelu između Poljanica, Rancerja, Preseke, Oštrca, Velikog Dola, Kovinšćice, Belog Brega, Stražnika, te povratka na Poljanice. Za one spremnije sve se ponavljalo dva puta.

mapa

Kako su se bližili rokovi otvorenja prijava i pokretanja nekih nužnih radnji za dobru organizaciju bilo kakvog eventa pa tako i trail utrke, tako je potreba za uključivanjem sve većeg broja volontera rasla. Imali smo neke nove ideje, tako da smo morali to i realizirati pravovremeno, poput naručivanja nečega novog, kompresijskih čarapa za trčanje u suradnji sa našom domaćom tvornicom čarapa, Makar čarape, sa sjedištem u industrijskom dijelu Samobora, uz Gradnu. Zamjena umjesto stalnih i već pomalo dosadnih tehničkih majica, mi smo razvili i djelomično sudjelovali u dizajnu, originalnog proizvoda, KontinenTrail čarapa. Prvi utisci onih koji su ih dobili i imali prilike isprobati su dobri.

čarapa

Kao i prilikom podjele startnih paketa za našu 56. Noćnu utrku grada Samobora, i ovom prilikom nam je Zvone predložio, i pokazalo se odlično, da jedan dan startne pakete dijelimo u Easy Going Store-u u Arena Centru u Zagrebu. Uspjeli smo podijeliti više od pola paketa, sa čime smo smanjili nervozu i gužvu na sam dan utrke, sa nužno ranim startom u 10:00 sati, da ne bude vruće. Taj dio organizacije nam je bio uhodan još od zimske lige i uz pomoć djelatnika stotinke smo sve odradili glatko i bez problema, u našem prirodnom okruženju Lovačke kleti Poljanica. Ukupno je startalo 143 trkačice i trkača iz raznih krajeva centralne Hrvatske, ali isto tako Slovenije, Nizozemske i Francuske, dakle međunarodna utrka!

start stoje

Za svaku dobru utrku, osim volontera, bez kojih je sve to neizvedivo, potrebna su i određena sredstva, gdje se samo sa startninama teško možete pokriti i kvalitetno organizirati utrku, na način na kakav želite, a i kakav većina trkača očekuje. Pogotovo što imamo dogovor da budu atraktivne nagrade za pobjednike i da svakog trkača čeka topli obrok na cilju, kao i kvalitetne okrijepe, kako bi se izdržale ne baš lagane staze, koje smo dogovorili, opet radi atraktivnosti i renomea pojedinih utrka naše nove trail lige centralne Hrvatske. Naš cilj na ovoj utrci nije bio nikakav profit već da se svaki natjecatelj osjeća dobro, da raspoloženje bude dobro i da svatko ode kući sa nekom sitnicom, a za što smo organizirali bogatu tombolu. Sponzori su i ovdje bili izdašni i nakupilo se preko 30 zanimljivih poklona uz neke više tisuća kuna vrijedne nagrade, kao što je npr padobranski skok sa 3000m u tandemu sa instruktorom!

Nakon samo 1h:35minuta prvi natjecatelji su počeli pristizati u cilj na kraćoj dionici od 15,6 kilometara, sa blizu 800 metara kumulativnog uspona. Kako ih je više pristizali u cilj, tako smo imali sve bolje raspoloženje, s obzirom da je nakon trke, na red došlo uživanje u ugodnom popodnevu.

Rezultati na kraćoj stazi su bili sljedeći, naravno prvo za dame ukupno:

 1. Maja Marukić, 1:50:54
 2. Lana Ostojić, 1:58:56
 3. Matea Mamić, 2:00:51

kratka žene

Po kategorijama:

 • Seniorke:
 1. Maja Marukić,
 2. Lana Ostojić,
 3. Matea Mamić,
 • Ž35:
 1. Gabrijela Šalković,
 2. Ivana Ivandija,
 3. Sanja Imamagić.
 • Ž45:
 1. Jelena Rosandić,
 2. Antonija Kalšan,
 3. Lovorka Pujić.
 • Ž55+
 1. Ljiljana Lončarić.

Muškarci ukupno za kratku stazu:

 1. Dado Sobota, 1:35:20,
 2. Dinko Čulig, 1:36:42,
 3. Albert Kranjc, 1:38:34.

kratka muški

Po kategorijama:

 • Seniori:
 1. Dinko Čulig,
 2. Antonio Marečić,
 3. Luka Šikić.
 • M35:
 1. Dado Sobota,
 2. Albert Kranjc,
 3. Nenad Ostojić.
 • M45:
 1. Damir Matan,
 2. Ivica Hrnčić,
 3. Zvonimir Fernežir.
 • M55+:
 1. Sven Lončarić,
 2. Ivan Potisk.

Na dvostruku duljoj dionici od preko 31 kilometar kod dama je bilo ovako, ukupno:

 1. Helena Gleđa, 3:43:10,
 2. Irena Smojver, 3:45:29,
 3. Sandra Juhaz, 3:55:27.

duga žene

Po kategorijama:

 • Seniorke:
 1. Irena Smojver,
 2. Tamara Markotić.
 • Ž35:
 1. Helena Gleđa,
 2. Anita Lacković.
 • Ž45:
 1. Sandra Juhaz.

Muškarci ukupno:

 1. Hrvoje Vlašić, 3:12:43,
 2. Davor Čakanić, 3:31:10,
 3. Zoran Kurdija, 3:31:57.

duga muški

Po kategorijama:

 • Seniori:
 1. Davor Čakanić,
 2. Tomica Gril,
 3. Luka Bakarić.
 • M35:
 1. Hrvoje Vlašić,
 2. Tomislav Barkić,
 3. Kristijan Dolenac.
 • M45:
 1. Zoran Kurdija,
 2. Alen Štefanić,
 3. Nenad Koletić.
 • 55+:
 1. Jože Župan,
 2. Mladen Živčić.

Podijelili smo ukupno 12 medalja za ukupne pobjednike sa pripadajućim izdašnim nagradama naših sponzora gdje svakako trebamo istaknuti Salomon, kao pokrovitelja ovoga kola lige koji su bili prisutni sa svojim Pro Teamom, šatorima, opremom i startno/ciljnim lukom. Također smo podijelili 41 medalju po kategorijama, koje su za ovu ligu u 4 starosne podjele: seniori, 35-44, 45-54 i 55+ godina.

medalje

Nama je bilo odlično i uživali smo, nadamo se da je svima bilo tako? Do sljedećeg druženja….

Pozdrav od organizacijske ekipe Samobor Traila

volonteri

Cijela galerija službenih fotogfrafija:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.697081180483851.1073741830.670435643148405&type=1&l=b43237d7bf

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.