Barcelona Running part 1

Pri odlasku u bilo koji grad gdje me odvede posao ili turizam, ako to treba trajati više od dva dana, obavezno nosim svoj kofer imena “Fifi” sa opremom za trčanje, o tome nema više diskusije. Tako sam i ovoga puta, s obzirom na gotovo punih 6 dana, koliko mi traje seminar vezan za posao, o kojem neću ovom prilikom, ponio svoje Saucony Triumph ISO 2 tenisice, o kojima sam dužan napisati recenziju, s obzirom da je to već drugi par koji sam kupio ove godine, u razmaku od svega 4 mjeseca (u nepunih 6 mjeseci ove godine imam 1154 kilometra u nogama, u usporedbi sa 1375 za cijelu 2016.).

Screen Shot 2017-06-12 at 23.17.14

Kada imam toliko vremena, planiram tri rute različite dužine, najbliže 5, 10 i 15 kilometara, kako bih obišao grad, ili barem kvart u kojem sam smješten i kako bih održavao spremu, bez obzira što sam na putu. Ovoga puta, pri ne znam kojem po redu posjetu ovom predivnom gradu, smješten sam u kvartu imena El Poblenou, koji se nalazi vrlo blizu olimpijskog kompleksa izgrađenog još za Olimpijskih igara 1992. u Barceloni, uključujući prekrasnu luku za privatne jahte i jedrilice, kao što ih i mi imamo na našoj prekrasnoj jadranskoj obali.

 

FullSizeRender(4)

Danas sam odabrao rutu od kvarta u kojem sam, ispred kojeg je mali atletski stadion Canaletes Sant Marti i lijep skatetboard poligon. Istegnuo sam se na ogradi jednog od vratolomnih zavoja i krenuo suprotno od Sunca koje je izašlo nekih dvadesetak minuta prije mojeg izlaska van na tada ugodnih dvadesetak stupnjeva Celzijusa. Krenuo sam uzduž Passeig Maritim del Bogatell, šetnice sa stazama za rolere, bicikliste i trkače, koja se nadovezuje na Passeig Maritim de la Nova Icaria, kilometrima pored Puerto Olimpico, Casino Barcelona (čudo arhitekture), do Passeig Maritim, do koje sam danas došao nekih 3 kilometra u jednom smjeru, istegnuo se i krenuo natrag. Sveukupno nešto preko 5 kilometara, po planu, sa tempom ispod 5:45 min/km.

IMG_1208

Zadivljujuće je bilo vidjeti toliko trkača u 7:00 ujutro, na očito vrlo popularnoj šetnici, gdje nema semafora, ili vozila koja bi vas mogla omesti, i kao što ćete moći vidjeti na sutrašnjoj planiranoj ruti, ovim putem je moguće doći skroz do poznatog L’Aqauarium de Barcelona, prijeći mostom preko Rambla de Mar i onda se penjati  pored poznate Plaça del Portal de la Pau, La Ramblom, kilometrima do Plaça de Catalunyae…vidjet ćemo, sutra vjerojatno jedan skraćeni četverokut od Akvarija pa kroz prvu okomitu ulicu pa povratno poznatom Avinguda Diagonal…

IMG_1201

Postoji odlična nova aplikacija koja vaš trening prikazuje u potno realnom 3D prikazu, sa malim dinamičnim filmićem, zove se Relive i možete istu vezati za svoj Garmin ili Strava račun. Primjer mojeg današnjeg treninga je na sljedećem linku.

Do sljedeće rute, ostajte mi zdravi.

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.