4. Šojkina zimska liga

Nažalost, svemu dođe kraj…tako smo i mi morali privesti kraju 4. Šojkina ZL – završno kolo (10.) i vidjeti koje trkačice i trkači među vama su najbolji ove godine, nakon 10 kola našeg četrvtog izdanja lige, koja se ove godine odvijala sa startom i ciljem na novoj lokaciji Poljanice – u predivnoj lovačkoj kući naših domaćina, po dobro poznatim stazama samoborskog gorja.

Bili ste odlični i družili smo se od 19. studenog prošle godine do danas, 18.veljače 2017., po hladnoći, kiši, snijegu, ledu, suncu, zimi, umalo proljeću, ali bili ste dosljedni i nesalomljivi!

Ukupno je nastupilo 323 natjecatelja i natjecateljica na tri različite staze koje smo ove godine priredili u dužinama od 5, 9 i 15 kilometara, za svakoga po nešto. Zajedno ste istrčali nešto preko 10700 kilometara u 10 tjedana!!
Odmah ovdje ćemo istaknuti jedinog natjecatelja koji je istrčao svih 10 kola naše lige, a to je Krešimir Mandić! Bravo!
Ligu je prosječno posjećivalo 95 učesnika svako kolo, što smatramo uspješnim. U 9 kola smo vam kroz tombolu podjelili preko 10000 kn vrijednih nagrada naših sponzora, koje ćemo nešto kasnije spomenuti, a samo danas, 18.2.2017. na završetku lige je podjeljeno nagrada u vrijednosti oko 10000 kn, zahvaljujući opet našim sponzorima!

Sada ćemo se kratko osvrnuti na sve staze i ukupne pobjednike naše lige:

Na rekreativnoj dionici ukupno je nastupilo 19 žena i 10 muškaraca, od kojih je petero steklo uvjete za plasman, dakle istrčanih najmanje 6 kola.
Među damama, nakon žestoke borbe između kćeri Jane i majke Andrijane, pobijedila je Jana Budinšćak sa ukupnih 605 bodova, srušivši rekord staze sa 36:57, ispred majke, koja je sakupila 595,65 bodova. Brončanu medalju je osvojila Darija Vrkić sa 9 nastupa i 456,29 bodova!

Među muškarcima je pobjedio Ivan Potisk sa 9 nastupa i 600,51 bod, ispred Zlatka Vrkića sa istim brojem nastupa i 567,26 bodova. Samo njih dvojica su skupila dovoljan broj nastupa, no u prvom ovogodišnjem kolu, dakle 5. kolu lige rekord je postavio Ante Živković sa fantastičnih 22:46!

Na kratkoj stazi, od 9 kilometara, ukupno je nastupilo 74 žene i 83 muškarca, a prosječno ih se svako kolo pojavljivalo 50.
Dame je na postolju predvodila Petra Levičar iz susjedne Slovenije, iz koje je, da to spomenemo, dolazilo oko 10% natjecatelja na svako kolo! Petra je skupila rekordnih za ligu, 610 bodova, od ukupno 620 mogućih u našem sustavu bodovanja. Respekt!
Drugo mjesto je osvojila članica našeg Kluba, Nola Jandrečić sa 584,76 bodova, ispred još jedne naše članice Petra Crnković, sa ukupno 575,15 bodova.
Rekord dionice kod žena je postavila Pia Ocvirk, 7.1.2017. sa brzih 57:32.

Kod muškaraca je pobijedio, nakon vrlo napete i neizvjesne borbe kroz posljednjih nekoliko kola, Nikola Nikica Smolić sa 606,43 boda, ispred Josip Domjancic, koji je skupio 597,87 bodova. Treći u ovoj jakoj konkurenciji je naš član Davor Čakanić sa 553,59 bodova.
Rekord staze je postavio sam Nikica, u nekoliko navrata, no prije dva tjedna ga je srušio i postavio novi, naš član Matija ◪ Razum sa fantastičnih 46:32!

I sada, najzahtjevnija dionica od 15,72 kilometra sa preko 800 metara uspona, na kojoj je ukupno nastupilo 37 žena i ravno 100 muškaraca, kroz ova gotovo 4 mjeseca, koliko smo se družili.
Prosječno je nastupalo 39 natjecateljica i natjecatelja kroz svako kolo.
Do prošle subote nismo mogli biti sigurni koja će dama osvojiti zlatnu medalju, no svojim 8. nastupom to je osigurala Sandra Juhaz, sa 604,35 bodova ispred odlične konkurentice Antonija ◪ Orlić, sa osvojenih 595,78 bodova! Odlična i fer borba do kraja! Treća na ovoj jako zahtjevnoj stazi je bila još jedna gošća iz Slovenije, Simona Levičar sa 480,49 bodova.
Rekord staze je nekoliko puta popravljala naša nositeljica nekoliko svjetskih odličja u ultramaratonskom trčanju Antonija ◪ Orlić i zaustavila se na 1:34:52!
Kod muškaraca je također bilo vrlo neizvjesno do samoga kraja i danas je bilo promjena na vrhu, gdje je završio i opet gost iz Slovenije, Marko Levicar sa 590,61 boda, koji je danas postao novi član našeg Kluba!
Srebrnu medalju je u posljednjem kolu izborio Željko Kličko sa 561,91 bod ispred još jednog Slovenca, Peter Pavlovič, koji nije danas mogao braniti drugo mjesto i osvojio je treće sa 560,05 bodova!
Rekord staze je postavio naš vrhunski trail trkač Nikola Špoljar još 17.12.2016. sa 1:13:38!

Deataljne rezultate možete provjeriti, zajedno sa plasmanima po starosnim kategorijama, u kojima smo podjelili ukupno 48 medalja na kratkoj i dugoj dionici, na stranicama našeg partnera Stotinka, koji su specijalno za našu ligu razvili novi proizvod, koji će se koristiti i u novoj kontinentalnoj trail ligi, koja starta sa naših Poljanica 10.6.2017., no o tome nekom drugom prilikom.

Prije nego pogledate veliki broj fotografija koje smo danas uhvatili, red je da spomenemo naše vrijedne sponzore, koji su omogućili da ovo bude, po mišljenju mnogih najbolja liga u Hrvata, ili barem najkompletnija po svemu što ste mogli vidjeti, doživjeti, protrčati, zaslužiti, okusiti ili čuti.
Prije svih naš najljepši Grad Samobor i Turistička zajednica grada Samobora, sa najpoduzetnijom ravnateljicom Martina Paladina, te Park prirode Žumberak Samoborsko gorje.
Zatim redom Lagerwin našeg Erwin Katarincic, ELITE centar našeg proslavljenog biciklista Filip Turk, zatim FitnessOf by Out Fit, u suradnji sa Zdravko Malezija, Pilates u pokretu, drage Mirna Beran, ORDINO d.o.o, koji su sponzorirali prekrasne medalje i posebne “medaljare”, koje su dizajn Dorotea Kesten, svako kolo ste uživali u odličnim proizvodima MDM Perković našeg Dražen Perković, isprobali ste zdrave i ukusne proizvode Granolica, dobijali SweetGold Šećerna Pasta, a za kraj, osim što ste mogli kupovati jedinstven proizvod – rudarsku greblicu, danas ste dobili fašnički proizvod – krafne Pekarnica Nikl! Također su nam se danas pridružili Ivana Rubinić sa svojim tajicama linije SportiCool.
Sanjkaški Klub Zavojec poklonio nam je 66 licitara u obliku snježnih pahulja…
I još jednom hvala Tatjana Oreski i Milan Komljenović Art, koji su poklonili svoje vrijedne umjetničke radove pobjednicima najzahtjevnije dionice!

Medijski nam je nemjerljivo pomagala i promovirala nas u svim medijima naša jedna i jedina Petra Aralica! Hvala!

To je za ovu zimsku sezonu sve i vidimo se već sljedeće subote na Crazy Hill Trail 2017, gdje ide velika većina trkača ove trailerske karavane!

Uživajte u fotografijama i nemojte kaj zamerit!
Ono što je bilo dobro prepričavajte, a ono kaj nije recite samo nama da možemo popraviti za sljedeću sezonu!

Nema više ove zime – kraj! Hvala kaj ste došli!

Posted by Klub cestovnog i planinskog trčanja Samobor on Saturday, February 18, 2017

I…za kraj lijepe priče o našoj 4. Šojkinoj zimskoj ligi, malo statistike, koju neki vole, neki ne…što je razumljivo, no eto, za arhive onih koji to vole barem kao ja…ukupni poredci po kategorijama, kada se uključi filter broja nastupa, a koji je bio najmanje 6/10…tako da je ovo službeni poredak prvoplasiranih po dionicama, kao i svih koji su ispunili uvjete za plasman po starosnim kategorijama, i generalna statistika lige, sa rekordima, brojem onih koji su nastupili, koliko je pretrčano, koliko po kojem kolu, koliko čega u prosjeku…i tak…

Već nam fali liga…a vama? I vi, svi dragi ljudi!

Ak ne prije, vidimo se na jednoj maloj utrci u Samoboru 1.4. o kojoj ćete čuti iz vrlo jakih medija, pa zatim 56. Noćna utrka grada Samobora 26.5. navečer i onda nešto novo pod radnim naslovom Kontinentalna Trail liga, gdje smo mi prvi na redu, u prvom kolu 10.6. na svima dragom i poznatom mjestu na Poljanicama i na kasnoproljetnim verzijama vama drage, duge staze naše Šojkine lige, sa malim modifikacijama…no, čitajte nas pa ćete saznati sve potrebno!

Vidimo se!

stat

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.