Barcelona Running Part 2_plus La Boqueria Market visit

Rekao sam da ću trčati u Barceloni tri različite rute i da će druga biti oko cenera, no da bih zahvatio i u trčanju spojio barem tri prave posebnosti ovoga meni posebno lijepoga grada, nisam mogao baš ciljati kilometražu, a da onda bez smisla “promašim” neku znamenitost. I tako sam isplanirao otprilike sljedeće sa čime sam zahvatio štošta, a što ću malo i opisati.

Screen Shot 2017-06-14 at 23.57.28

Krenuvši od hotela, ovoga puta nisam išao uz obalu, kojom ću se vraćati, već sam skrenuo prema sjeverozapadu u najpoznatiju ulicu u našem “village”-u, kako zovu El Poblenou, a to je Rambla del Poblenou, kojom sam išao skroz do Avinguda Diagonal, jedne od glavnih gradskih prometnih avenija. Zapazite samo temperaturu koju je aplikacija zabilježila u 18:30 kada sam krenuo na rutu 🙂

IMG_1223.JPG

Nastavio sam istom do Agbar Tower-a, velikog nebodera u obliku krastavca (barem ga ja tako zovem), i onda skrenuo na Gran Via de les Corts Catalanes, dok nisam prema jugu ugledao sljedeću znamenitost, a to je bio Arc de Triomf, do kojeg sam se spustio Passeig de Sant Joan-om. 

IMG_1224.JPG

Da bih došao do najvećeg i najznačajnijeg gradskog trga, išao sam neko vrijeme kroz Carrer de Trafalgar i došao do turistima i preprodavačima svega i svačega prenatrpane Plaça de Catalunya, kojom se morate kretati kružno, preko bezbroj priključnih ulica da biste došli do one koja vas zanima, no i bez mojeg odličnog poznavanja i snalaženja u ovome gradu, lako je slijediti logiku da idete gdje ide najviše ljudi, a to je bilo prema najpoznatijem gradskom “korzu”, a što je zacijelo La Rambla. Nekih 1,5 kilometara duga, i dvadesetak metara široka šetnica sa tisućama ljudi koji se tu moraju zateći. Osjećaj je, iako nisam nikada bio, kao da ste na nekom od najvećih svjetskih maratona i probijate se između gomile “turističkih trkača” sa nekim tempom iznad 7:30 i hvatate vaš ritam od 5:30 probijajući se kao da trčite trail po nekom vijugavom šumskom puteljku. Uglavnom, adrenalin na najjače! Normalno, pri tome Saucony Triumph ISO 2 “drži” podlogu i nagle promjene smjera bez greške! Negdje oko pola puta do mora, sa desne strane nailazi Mercado de La Boqueria, najšarenija pijaca koju sam ja vidio, a vidio sam ih dosta po svijetu, no o njoj u posebnom dodatku opisa ovoga treninga. Došao sam do nedaleko obale, gdje je poznati Pomorski Muzej, ali i još poznatija Plaça del Portal de la Pau sa Columbovim kipom, kojega navijači Barça-e oblače u klupski dres kada se osvoji prvenstvo. 

IMG_1227.JPG

Samo stotinjak metara dalje nailazite na predivam (meni) most do komercijalnog centra Maremagnum, koji nosi ime Rambla de Mar. Nakon što sam osvježio svoje izotonične zalihe, pretrčavši most, zastao sam pred dva Ferrarija, koje je tu netko ostavio.

Preko prekrasnog parka Plaça de I’lctineo, oko One Ocean Club-a i preko šetnice Passeig de Joan de Borbo, zaokružio sam oko poznatog starog ribarskog kvarta imena La Barceloneta i izbio na raskošnu šetnicu uz more, kojom sam trčao od hotela prvi dan, a to je Passeig Maritim, kojom se već opisanim putem dolazi pored olimpijske luke i poznatog Casina Barcelona, do mojeg, ne tako otmjenog hotela, koji je dobra baza za ovakve obilaske i trčanje, očito ekstremno popularnom trkačima, rolerima i biciklistima, šetnicom uz more u dužini nekih 4,5 kilometara. Cijeli trening je imao nešto manje od 12 kilometara, a odradio sam ga sa tempom od 5:24 min/km, što je na preko 30 C jako dobro i baš sam bio zadovoljan istim. Cijeli trening možete vidjeti u novom pogledu koji omogućuje Relive: BCN track 2.

Šareni dodatak.

Trening sam odradio jučer, u utorak predvečer, a danas sam se vratio, uglavnom pješice, a do hotela i potpuno pješice (cca ukupno opet oko 10 km hodanja) do spomenute tržnice, koja se nalazi na sredini La Ramble, a koju je teško opisati, pogotovo vam ne mogu dočarati sve te okuse, mirise i šarolikost voća (koje je ogromno i preslatko u odnosu na naše), povrća, začina i na kraju, morskih delicija i suhomesnatih proizvoda, koje smo moji suputnici u ovom djelu priče, Anita i Dragan i konzumirali, nakon svega. Neću više duljiti, tržnica se zove La Boqueria Market i nastala je još oko 1200. Radi sve dane osim nedjelje od 8:00 – 20:30. Uživajte!  fotografije tržnice

 

 

 

 

 

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.