Trijumf novih Saucony Triumph ISO 3: uvodni kilometri

Kada mi je prijatelj Smoker javio da draga ekipica u Running Gate dućanu opet ima nenormalna sniženja atraktivnih modela, nisam baš bio pretjerano zainteresiran, jer ništa nisam trebao, no kada mi je poslao fotografije i kalkulacije, jako sam se zainteresirao. Naime, trenutno trčim u drugom paru Saucony Triumph ISO 2 (zelene), koje sam kupio neposredno prije maratona u Rijeci i počeo ih koristiti i tek sam na 150 kilometara sa njima, jer sam maksimalno koristio prethodne, sa kojima sam i istrčao Rijeku, samo druge boje (plave). Njih sam umirovio 30.7.2017. sa pretrčanih 768 kilometara. Dakle, osim spomenutih zelenih dvojki, imam naravno i Saucony Freedom ISO, koje su čudo od tenisica i u njima trčim dužinske treninge (tek sam na 62 km sa njima) sada u pripremama i utrke, i naravno, u njima ću trčati Zagreb Maraton 8.10.2017. Tako da, u stvari i nisam trebao treći par u rotaciji, iako neke teorije kažu da je to dobro. Kako god, otišao sam na vikend promociju, i na već sniženih 40%, dobio dodatnih 20% i iskoristio još i bodove koje imam u loyality programu Running Gate trgovine, sve u svemu, ispod pola cijene, što se ne može usporediti niti sa jednom cijenom na Internetu. Tako da su moju kolekciju unutar 13 mjeseci došle već pete cestovne Saucony tenisice, Saucony Triumph ISO 3!

IMG_2477

Triumph ISO serija

Mala usporedba nekih parametara cijele Triumph serije kroz modele koje sam koristio u proteklih godinu dana, i u njima pretrčao preko 2000 kilometara u proteklom istom periodu 7/2016 – 7/2017. Dakle, težinu su povećali kroz modele i sa Triumph ISO, koje su bile srednje teške sa 286 grama, došli su preko drugog modela, sa 295 grama, na teških 306 grama kod trećeg modela. To se djelomično osjeti, pogotovo meni, s obzirom da kombiniram sa Freedom ISO, koja ima samo 263 grama, to je neusporedivo, ali i vrlo učinkovito, jer treniram u teškoj, stabilnoj, visokoj tenisici, i onda dužine i utrke trčim u letjelicama, kako ja od milja zovem Freedom model. Visina pete se zadržala na približno istoj razini kroz modele i išla je od 37, na 36.7 da bi sada bila 37.1 mm. Dok se visina prednjeg dijela dosta spustila, sa 27.2 i 27.4, na sadašnjih 25.3 kod Triumph ISO 3. To je logično dovelo do još većeg pada visine peta-prsti, koji je prvotno bio 9.8 mm, pa 9.3 da bi sada bio nevjerojatnih 11.8 mm i stvarno imate osjećaj da padate na naprijed, odnosno tijekom trčanja vam ne daje mogućnost da budete nagnuti prema natrag, što je dobro za koljena. Tenisice su vrlo mekane i spadaju u top 17% tenisica po mekoći pete, dok je mekoća prednjeg dijela sada u 9% ikada testiranih tenisica. U odnosu na prva dva modela koji nisu imali fleksibilnost, proizvođač se ovdje odlučio za vrhunsku fleksibilnost koja je postignuta velikom količinom EVERUN pjene, o kojoj sam već  dosta napisao kao i Smoker u svojim recenzijama, tako da ne čudi takva elastičnost, gdje je i sam uložak od EVERUN pjene debljine 3 mm. Energetska učinkovitost je gotovo na razini Freedom modela, što je fascinantno, i po testovima je 89%!! Povrat energije!

IMG_2701

Osobni utisak nakon tri trčanja u ovim tenisicama, a kao korisnik cijele serije kako se mijenjala je fantastičan! Dakle, ono što sam napisao da me bilo oduševilo kod prvog modela, koji je bio toliko komforan i mekan, i vratio me na osjećaj koji sam imao kod prvih tenisica sa toliko suporta koje sam imao prije više godina, Asics Nimbus 16. Trčeći nekoliko mjeseci u dva para Triumpha 2, nisam imao takav osjećaj komfora, dapače, pogotovo drugi par, koji i sada koristim, čak mi je bio i malo preuzak, bez obzira što imam usko stopalo i biram takve modele tenisica. Dakle, prvi trening, bez straha od trčanja u novim tenisicama na dužini od 21,1 km, odradio sam na dionici prema Grdanjcima, gdje sam se uvijek spremao za dužine i osjećaj je bio odličan. Osjetim težinu tenisica, no ista je iznimno stabilna i ogromna količina EVERUN pjene se osjeti sa svih strana, dok ovoga puta prostranije gornjište daje komfor stopalu u već dokazanom ISOfit “kućištu” za stopalo, koje se osjeća fantastično u istom. Odradio sam još jedan tempo trening početkom tjedna i danas cener u tempu maratona na tempu 5:43 po jakom pljusku. Tenisice su se natopile sa vodom, nisu proklizavale po asfaltu, odlično su držale podlogu, no bile su još teže s obzirom na “popijenu” vodu. Odličan osjećaj nakon što sam ih skinuo, kao da sam trčao sa malim utezima.

Uglavnom, zadovoljan sam, pogotovo sa donjištem tenisice koje odlično i stabilno drži podlogu i veselim se kombiniranjem sa Freedom modelom, uslijed razlike u težini i namjeni, no velikoj sličnosti u elastičnosti, količini stabilnosti te povratku energije u svakom koraku koji je evidentan. A EVERUN, kojega ima u velikoj količini obavlja svoju zadaću odlično.

#nemalabavo

Idemo, još manje od dva mjeseca do maratona!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.