Wings for Life World Run Zadar 2017

IMG_0573.JPG

Danas smo ujutro otišli za Zadar prisustvovati spektaklu, koji je svake godine sve veći, sve brojniji i na globalnoj razini se pretrči sve više kilometara i ruše se svi rekordi. Ono što je najvažnije, danas je za istraživanja ležne moždine prikupljeno 6,8 milijuna eura!

8000 tisuća startnina je rasprodano danima prije četvrte zadarske utrke i cilj je ispunjen i prije 13 sati kada je oglašen start globalno u 25 zemalja. Bilo je lijepo sresti mnoga poznata lica, što na rivi prije starta, što u mnogobrojnim zadarskim lokalima, a naposljetku i na stazi, preko poluotoka, preko Bibinja, Sukošana, Sv. Petra na moru…i dalje (do tuda sam ja stigao). Zanimljivo je bilo na startu vidjeti mnoga lica trekera sa jučerašnje utrke u Zaboku i iz moje priče o tome, no takvi smo mi trkači i ta droga je prejaka…trčati se mora!

Kod nas, u Hrvatskoj je bilo interesantno, i osim nas koji smo lovili neke osobne svjetske rekorde, kao i uvijek, bilo je i trenutno najjačih maratonaca, koji su se dobro “pohrvali”, na način da je sa novim rekordom hrvatske staze od 65,53 kilometara pobijedio Robert Radojković, ispred Gorana Murića, Dejana Radanca i Matije Grabrovečkog. Zanimljivo da su trojica od četvorice, dakle osim Dejana, istrčali teški riječki mararton prije samo dva tjedna! Također je zanimljivo da je prošlogodišnji pobjednik Dejan Patrčević bio tek 11. iza pobjednice u ženskoj konkurenciji, Željke Šaban , koja je prešla 44,73 km. Druga žena danas je bila naša draga prijateljica Antonija Orlić sa 40,71 km. Bravo!

Još jedna naša dama je pobjedila, i to treću godinu zaredom u trećoj zemlji! Nakon Zadra 2015. i Norveške 2016. Nikolina Šustić je pokorila Veliku Britaniju sa pretrčanih 55 kilometara!

Globalno, što je meni jako drago, pobjedio je mladi šveđanin Aron Anderson, koji je svima pokazao da može na utrci gdje trče oni koji mogu za one koji to ne mogu, i u Dubaiu je prešao nevjerojatnih 92 kilometra i postavio novi globalni rekord. Uspjeh je tim veći kada se uzme da je na 25 lokacija, trčalo 184 narodnosti i ukupno 86240 trkača. Aron je bio jedan od svega 836 natjecatelja u kolicima u cijelom svijetu. Trčalo se na hladnih 9 C u Rusiji do vrućih 34 C, upravo u Dubaiu. Najstariji trkač je imao 87, a najmlađi svega 16 godina.

Ništa, sada nam je čekati da se objave prijave za 2018. i trenirati vrijedno do tada i pokušati opet pobijediti sebe i nadmašiti već dobrih 18 kilometara, koje sam danas dosegao sa tempom od 5:35 min/km, iako sam oštro krenuo sa 5:36, 5:07, 5:12, 5:32 i 5:19, prešavši 5k za 26:48. Dobro sam držao tempo i na 10 k sam bio za 55:19 po planu, i napravio zalihu pred lovcem na 15k stigavši za 1:23:04, znao sam da ću sigurno srušiti svoj rekord od 2015. sa nešto manje od 16km, no zbunila su me mnogobrojna “kriva” vozila nakon čijeg bi prolaska zastao, ali to nije bio onaj pravi, tako da sam povukao na kraju, prešavši 17. km za 5:28 i 18. zaredom ispod 6:00 sa 5:53. Jako sam zadovoljan i predivno je bilo vidjeti toliko poznatih lica i oko tog “cilja” na 18. kilometru. u svakom slučaju hvala Taci, Snježani, Milanu, Mirjani, Kreši, Angelu, Matiji, Mirni i Tonki, Mariu, Mladenu, Robertu, Ivanu, Ani…i ako sam nekoga zaboravio…ali hvala mu! Vidimo se dogodine na jubilarnom petom izdanju!

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.