Gdje trčati kada (od)putujemo? Toronto.

Davno prije, ima sigurno više od godine dana, razgovarao sam sa Vedranom (Miholić), kako bi lijepo bilo imati neku aplikaciju, da kada otputuješ, sletiš ili kako već dođeš u neki novi grad, i naravno u svojoj prtljazi imaš tenisice i sve ostalo potrebno za trening, koja će ti “reći” gdje trčati…

I tako, sletio sam danas u Frankfurt, i čekajući za Toronto vezu, gotovo pet sati sam mogao razmišljati i gledati kroz ogroman prozor kako zrakoplovi dolaze i odlaze sa gomilom ljudi, vozila po platformi ispred mene, koja su naoko bezglavo satima prolazila, samo njima znanim stazama i zadacima, no nitko nije išao pješice, nitko nije hodao, a kamoli trčao.

No, vratimo se na prvotnu ideju kako bi dobro bilo imati nekog savjetnika sa sobom, kada prvi puta dođete u novi grad. Našao sam jednu aplikaciju koja djelomično služi svrsi…YELP…npr, kada sam upitao Google o mogućnosti trčanja u Torontu, u koji putujem od jutros i letim za nekih dva i pol sata iz Frankfurta, izašlo je ovo: Best running track in Toronto, ON! I zanimljivo, prvi izbor je Queen’s Park, koji se u biti nalazi na nekih kilometar od mojeg hotela, Chelsea Hotel, malo sjeverozapadno…Po kritikama, to je jedan park ovalnog oblika sa trackom od oko 800 metara po izjavi jedne trkačice koja je stavila post na aplikaciju, odlično za tempo ili intervalni trening, što ću zasigurno iskoristiti.

park

Screen Shot 2017-05-14 at 12.58.33

Bilo bi jako dobro skupljati takve podatke kada god negdje putujete, ja ću to zasigurno od sada činiti i staviti jedan zasebni dio na moj blog gdje će biti sortirane preporučene rute, koje sam ili ja ili moji prijatelji trkači, istrčali negdje u svijetu, sa jednostavnim podacima: kakva je podloga, otprilike dužine, savjet za kakav trening, koju odjeću s obzirom na doba godine i slično. Znam…sve to možete naći u Strava aplikaciji, ili u Garmin Connectu, kada se prvi puta logirate na lokaciji, no savjet poznatih ili nepoznatih istomišljenika sa pokojom fotkom je uvijek vrijedniji.

Druga zanimljiva lokacija koju ću zasigurno pogledati, uglavnom u jutarnjim treninzima, u biti imam svega ti dana kada mogu trčati, dakle, sutra, Queen’s Park, u utorak ću pokušati ići do Harbourfront Centra, koji je točno na jug nekih 2 kilometra od hotela, i nalazi se na obali Jezera Ontario, na kojem je veći dio meni zanimljivog dijela Toronta, koji ću u večerima još jednom prehodati, nadam se…jer obožavam obale, i vodu…pa…rak sam u horoskopu, valjda zato?! Tu se nalaze i predivni, po fotografijama, Toronto Islands, tri velika otoka: Muggs, Centre i Wardov otok, sa aerodromom na Muggsu i još osam manjih…iako gledajući kartu vidim i više…možda bude vremena za neku brzu turu, nekim brodom okolo svega toga?

Screen Shot 2017-05-14 at 13.16.25

I treća ruta, koju bih odradio, ako bude sve kako planiram, je da odem do njihovog High Park Swansea, koji je nekih 6 kilometara od hotela, na istok i ogroman je, barem prema Googlu, ne bih ga posebno obilazio, ali bih dotrčao do njega i natrag, za jedan solidan srednje dugi tempo trening od 12-14 km, ako mi to prilike dopuste. Prognoza je solidna, trebao bih u jutrima imati oko 10° C, a kasnije i 17-24 čak, u srijedu. U četvrtak izlazim iz hotela, no imam jako kasni let, tako da ću pokušati otići na jednu posebnu destinaciju, nešto dalje na istom jezeru, ali o tom potom, da ne zacopram 🙂

Screen Shot 2017-05-14 at 13.21.08

Dakle, čitamo se sljedeći puta iz Toronta, nakon sutrašnjeg footinga po Queen’s Parku!

Jedan komentar Dodaj vlastite

  1. Vidiš, isto pitanje sam se i ja zapitao prije mjesec dana u Bonnu. A bilo je to 14 dana prije maratona i morao sam trčati. Pa sam googlao “Where to run in Bonn, Germany…”. Tak da aplikacija “Where to run”, kako to imamo danas za restaurante itd, ti opće nije loša ideja!

    Sviđa mi se

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.